В Теплодарі досі не включено опалення через борги / УНІАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі Одеської обласної ради, голова облради Анатолій Урбанський провів з цього питання екстрену нараду, на якій були присутні мер Теплодара Михайло Жовнір, начальник Головного управління ДСНС в області Віктор Федорчак, а також керівники відповідних обласних підрозділів.

Зазначалося, що на останній позачерговій сесії Теплодарської міської ради не вдалося розв‘язати проблему з опаленням. Керівництво міста сподівається на підтримку обласної влади.

Як повідомили в прес-службі, на нараді було вирішено, що «завтра, 4 листопада, в Теплодарській міськраді відбудеться позачергова сесія, на якій керівництво і депутати міста повинні прийняти остаточне рішення про повернення тепла».

Відео дня

Відзначається, що без тепла залишаються будинки, медичні та навчальні заклади. Тепла немає, тому що НАК «Нафтогаз» України» не укладає угоду з комунальним підприємством «Одеська ТЕЦ №2» через наявну заборгованість.

Як розповіли в прес-службі, у дитячих садочках міста вихованці сплять в одязі, і, якщо до кінця листопада не вирішиться питання теплопостачання, школи і дитсадки тимчасово закриють.

Крім того, велика ймовірність виходу з ладу непідключеної до теплоносія опалювальної системи при зниженні температури повітря до нуля градусів і менше.

Планується, що в Теплодарі, де проживає 10 тис. людей, найближчим часом почнуть функціонувати стаціонарні пункти обігріву.

За даними прес-служби НАК «Нафтогаз» України», постачання газу і тепла для Теплодара блокуються через відмову нового постачальника тепла, призначеного міською владою, стати правонаступником попереднього постачальника.

Читайте такожРада прийняла закон про реструктуризацію боргів за газ і електроенергію підприємств ЖКГ

Пояснюється, що в опалювальному сезоні 2015-2016 рр. виробництвом тепла для міста займалося ТОВ «Теплодаренерго», яке нагромадило борги за спожитий газ у розмірі близько 3,6 млн грн. При цьому рівень оплати за газ в 2016 році в ТОВ становив 67%.

«Після завершення опалювального сезону влада Теплодара розірвала договір оренди устаткування з ТОВ «Теплодаренерго» і передала функції теплопостачальника ДКП «Одеська ТЕЦ-2», - повідомили в прес-службі.

Однак новий суб'єкт господарювання відмовляється ставати правонаступником за борговими зобов'язаннями попередника. НАК «Нафтогаз» України», в свою чергу, не укладає договір на поставку енергоносіїв.