Ілюстрація / REUTERS

Про це заявили учасники засідання комітету з моніторингу скорочення нафтовидобутку, що відбувся в неділю, 22 січня, у Відні.

Про це повідомляє DW.

За словами співрозмовників агентства Reuters, нафтоекспортери вже скоротили видобуток на 1,5 млн барелів на день із запланованих 1,8 млн барелів у день. Росія до кінця січня скоротить видобуток енергоносіїв на 100 тисяч барелів на добу, цитує агентство "Інтерфакс" голову Міненерго РФ Олександра Новака.

Відео дня

Читайте такожЦіни на нафту знижуються на тлі сумнівів щодо ефективності домовленостей ОПЕК

Наступне засідання комітету з моніторингу скорочення нафтовидобутку пройде у другій половині березня, третє - перед зустріччю ОПЕК у травні.

В кінці 2016 року країни ОПЕК домовилися протягом шести місяців скоротити видобуток нафти в цілому на 1,2 млн барелів на добу. Ще 11 держав, що не входять в картель, також зобов'язалися зменшити видобуток нафти до середини 2017 року на 558 тисяч барелів на день. Серед них була і Росія, яка планує знизити свою нафтовидобуток на 300 тисяч барелів на добу. Ця міра була прийнята країнами, які видобувають нафту, для стабілізації цін на міжнародних ринках.