REUTERS

Україна в лютому збільшила споживання природного газу порівняно з аналогічним періодом 2016 року на 19%, до 4,5 мільярда кубометрів. Про це повідомляє прес-служба державної компанії-оператора газотранспортної системи "Укртрансгаз".

"У лютому українські споживачі всіх категорій використовували 4,5 мільярда кубометрів природного газу, що на 19% більше показників аналогічного періоду минулого року", - повідомили в прес-службі, додавши, що за січень-лютий Україна використала на 5% більше "блакитного" палива ніж в 2016 році – 9,8 мільярдів кубометрів.

Читайте також "Нафтогаз" у березні закупить понад мільярд кубів газу за гроші від Світового банку

Відео дня

За даними "Укртрансгазу", зростання даних показників було обумовлено збільшенням споживання газу населення під час пікових похолодань.

"За два місяці зими 2017 року для покриття потреб споживачів використовувався природний газ вітчизняного видобутку - 3,4 мільярда кубометрів, імпортований з Європи - 2,9 мільярда кубометрів, а також накопичений в газосховищах - 3,7 мільярда кубометрів", - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Україна в 2016 році скоротила споживання природного газу порівняно з 2015 роком на 4% – до 30,3 мільярда кубометрів.

У 2016 році з Європи було імпортовано 11,1 мільярда кубометрів газу, показник власного видобутку становив 20,2 мільярда кубометрів. Імпорт "блакитного" палива здійснювався зі Словаччини – 9,1 мільярда кубометрів, з Угорщини – 1 мільярд кубометрів, з Польщі – 1 мільярд кубометрів.

За даними Держстату, в січні 2017 року Україна скоротила споживання газу на 2,4% - до 5,204 мільярда кубометрів.