Ілюстрація REUTERS

Міністерство економічного розвитку й торгівлі України в рамках виконання рішення Ради нацбезпеки та оборони щодо невідкладних заходів з нейтралізації загроз енергетичній безпеці України пропонує уряду запровадити ліцензування експорту антрациту. 

Читайте такожГройсман озвучив втрати України через енергетичну блокаду

Проект відповідної постанови уряду оприлюднено на сайті Мінекономрозвитку. 

Відео дня

Ліцензування здійснюватиме Мінекономрозвитку за погодженням з Міненерговугілля.

«Проектом постанови пропонується ввести ліцензування експорту антрациту за погодженням з Міненерговугілля, яке, як головний орган у формуванні та забезпеченні реалізації державної політики в паливно-енергетичному комплексі, забезпечуватиме врегулювання ситуації з експортом антрациту відповідно рішення Ради національної безпеки та оборони України від 16 лютого поточного року», - йдеться у пояснювальній записці до проекту постанови. 

Ліцензування, як зазначається, впроваджується тимчасово, до повного подолання кризових явищ в енергетиці, після чого може бути скасовано.

Як повідомляв УНІАН, 16 лютого Рада національної безпеки і оборони доручила Кабінету міністрів вжити вичерпних заходів щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці України. Зокрема, уряду було доручено вжити вичерпних заходів щодо диверсифікації джерел постачання вугілля в Україну та створення резерву енергетичного вугілля; забезпечити тимчасово, до повного подолання кризових явищ в енергетиці, припинення експорту з України вугілля кам'яного марки антрацит.