Ілюстрація REUTERS

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), підвищила тариф на відпуск електричної енергії для «Енергоатома» з 1 квітня 2017 року на 3% - до 48 коп/кВт-ч.

Читайте такожВ Україні знову підвищать оптову ціну на електроенергію замість обіцяного зниження

Відповідне рішення було прийнято на черговому засіданні регулятора.

Відео дня

Також на цьому засіданні було прийнято рішення про підвищення ставки тарифу на відпуск теплової енергії «Енергоатомом» порівняно з діючим значенням на 6,3% - до 77,14 грн/Гкал.

Крім того, представники комісії зменшили розмір інвестиційної програми «Енергоатома» на 2017 рік на 20% - до 5,349 млрд грн.

Як повідомляв УНІАН, 9 грудня 2016 року НКРЕКП прийняла рішення знизити тариф на відпуск електроенергії для «Енергоатома» на 2017 рік порівняно з попередньою ставкою на 8,6% - до 46,6 коп/кВт-ч. Тоді ж комісія підвищила тариф на відпуск теплової енергії на 37% - до 72,56 грн/Гкал і затвердила інвестпрограму на 2017 рік у розмірі 6,7 млрд грн.

Довідка УНІАН. Держпідприємство «НАЕК «Енергоатом» – найбільший виробник електроенергії в Україні з часткою сукупного виробництва понад 55% у загальному обсязі виробництва електроенергії України. На «Енергоатом» покладено функції експлуатуючої організації, яка відповідає за безпеку експлуатації всіх АЕС країни.