gk-press.if.ua

Кабінет міністрів України затвердив склад конкурсної комісії та доручив їй провести конкурс на посаду одного незалежного члена наглядової ради Національного нафтогазового холдингу "Нафтогаз України". Про це йдеться в постанові Кабміну "Питання формування наглядової ради Публічного акціонерного товариства "НАК "Нафтогаз України", яке опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр".

Читайте такожКабмін затвердив розширення спостережної ради "Нафтогазу" до 7 членів з 5

"Оголосити конкурсний відбір на посаду незалежного члена наглядової ради... Створити комісію для конкурсного відбору незалежного члена наглядової ради НАК "Нафтогаз України", - йдеться в документі.

Відео дня

До складу конкурсної комісії увійшли державний секретар Кабміну, держсекретар Мінекономрозвитку, директор Департаменту з питань ефективного управління державною власністю та директор юридичного департаменту Секретаріату Кабміну, а також перші заступники міністра енергетики, міністра фінансів і міністра юстиції.

Як повідомляв УНІАН, у 2016 році Комітет з призначенням керівників особливо важливих для економіки підприємств при Мінекономрозвитку визначив трьох кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради "Нафтогазу": Маркуса Річардса, Статі Уорвіка і Чарльза Проктора. Також від держави були призначені Юлія Ковалів і екс-міністр енергетики Володимир Демчишин.

У березні 2017 року Мінекономрозвитку внесло на розгляд Кабміну пропозицію про збільшення складу спостережної ради "Нафтогазу" з 5 (нинішній склад) до 7 осіб, при цьому пропонувалося, що 4 з них – будуть незалежними, тобто, буде обраний на відкритому конкурсі. В цьому конкурсі також можуть взяти участь топ-менеджери іноземних компаній.

29 березня Кабмін схвалив розширення спостережної ради "Нафтогазу". Також уряд залишив у силі результати відбору трьох незалежних членів наглядової ради, який було проведено в 2016 році.