Ковалів написала заяву про припинення своїх повноважень / Фото УНИАН

Юлія Ковалів, яка займає посаду голови наглядової ради Національного нафтогазового холдингу «Нафтогаз України» з квітня 2016 року, 3 квітня написала заяву про припинення своїх повноважень за власним бажанням, а з 17 квітня її повноваження припиняються, повідомила прес-служба «Нафтогазу».

Читайте такожСтатутний капітал "Нафтогазу" збільшено майже на 30 мільярдів - Нацкомісія з цінних паперів

У прес-службі повідомили, що, за словами Ковалів, успішні реформи газового сектора і «Нафтогазу» дозволили скоротити дефіцит державних фінансів, а ринок звільнився від посередників. Однак зараз розглядаються різні шляхи подальшого розвитку «Нафтогазу» і консенсусу щодо продовження реформи корпоративного управління компанії відповідно до початкового плану поки немає. Надалі Юлія Ковалів планує зосередитися на роботі Офісу Національної інвестиційного ради.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у 2016 році Комітет з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств при Мінекономрозвитку визначив трьох кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради «Нафтогазу»: Маркуса Річардса, Пола Уорвіка і Чарльза Проктора. Також від держави були призначені Юлія Ковалів і екс-міністр енергетики Володимир Демчишин.