Ілюстрація REUTERS

Ціни на нафту зросли на азіатських торгах середи після повідомлень про те, що Саудівська Аравія скоротить постачання в регіон в рамках боротьби ОПЕК з зростанням видобутку в США, який може підірвати зусилля організації, спрямовані на припинення сталого перенасичення ринку.

Читайте такожСвітовий банк переглянув прогноз цін на нафту

Національна нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco скоротить постачання нафти азіатським клієнтам приблизно на 7 мільйонів барелів в червні, сказало Рейтер джерело, в рамках угоди ОПЕК про обмеження виробництва і на фоні зниження країною експорту для задоволення зростаючого внутрішнього попиту на енергоресурси в літній період.

Відео дня

Сьогодні вранці ф'ючерси на нафту сорту Brent зросли на 0,45 відсотка до $48,95 за барель. У вівторок вони опустилися на 1,2 відсотка.

Ф'ючерси на американську нафту WTI до цього часу торгувалися біля позначки $46,17 за барель, що на 0,61 відсотка вище за попереднє закриття.

На попередній сесії ф'ючерси на WTI також втратили 1,2 відсотка.

Хоча ціни на нафту зросли відразу ж після укладення ОПЕК угоди про скорочення видобутку в першій половині 2017 року, в останні тижні котирування опинилися під тиском через зростання виробництва в США.

Тепер багато хто очікує відтермінування прогнозованих термінів відновлення рівноваги на ринку нафти.

Міністр нафти Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх в понеділок сказав, що очікує продовження угоди про скорочення видобутку до кінця цього року або довше. Чергова зустріч ОПЕК відбудеться пізніше в травні.

Видобуток нафти в США в 2017 році, ймовірно, зросте сильніше, ніж очікувалося раніше, досягнувши 9,31 мільйона барелів на добу в порівнянні з 8,87 мільйона барелів на добу в 2016 році, повідомило Управління енергетичної інформації (EIA).