REUTERS

Президент США Дональд Трамп у своєму зверненні до учасників міжнародної виставки і конференції "Нафта і газ Каспію-2017" у середу в Баку, заявив, що США залишаються прихильними реалізації "Південного газового коридору", повідомляє портал Vesti.az.

Читайте такожСША пообіцяли Китаю не вводити обмеження на поставки зрідженого газу

"Щорічна Міжнародна виставка і конференція "Caspian Oil & Gas-2017" та VII Каспійська міжнародна виставка "Caspian Power-2017" відкрилася в середу в Баку, на ці заходи в столиці Азербайджану зібралися понад 400 делегатів від 289 компаній з 30 країн світу. Проект ЮГК передбачає транспортування 10 мільярдів кубометрів азербайджанського газу з Каспійського регіону через Грузію і Туреччину в Європу. На початковому етапі в якості основного ресурсу для ЮГК розглядається газ, який видобуватиметься в рамках другої фази розробки газоконденсатного родовища "Шах-Деніз". Надалі до проекту можуть бути підключені інші джерела", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

"Я дуже ціную партнерські відносини з Азербайджаном і чекаю їх розвитку. США залишаються прихильними реалізації "Південного газового коридору". Я дуже ціную значну роль Азербайджану в підтримці зусиль щодо енергетичної безпеки. Я висловлюю готовність до співпраці з вами. США також прихильні мирному врегулюванню карабахського конфлікту в рамках Мінської групи ОБСЄ", - йдеться в посланні Трампа.

За даними Gas Natural Europe, вартість ЮГК становить близько 40 мільярдів доларів, включаючи 9,3 мільярда доларів на проект Трансанатолійського трубопроводу (TANAP), 6 мільярдів доларів - на проект Трансадріатичного трубопроводу (TAP), 23,8 мільярда доларів - на другу стадію розробки "Шах-Деніза" і розширення Південнокавказького газопроводу.