В

В «Укренерго» заявили, що аналог вірусу-вимагача WannaCry не несе реальних загроз для енергосистеми "Укренерго". Про це повідомив в. о. керівника компанії Всеволод Ковальчук на своїй сторінці у Facebook.

«Реальних загроз для енергосистеми цей вірус не несе, фаховість наших диспетчерів і інженерів дозволяє управляти ОЕС України і за відсутності частини програмних комплексів, які працюють під операційною системою Windows. Сподіваюся, скоро проблему буде вирішено. Ми активно працюємо над всім комплексом питань щодо кібербезпеки вже 6 місяців», - написав Ковальчук.

Читайте такожСайт МВС наразі не працює задля уникнення ураження системи кібератакою

Відео дня

Той же час, за словами Ковальчука, не можна недооцінювати ризики.  

«Крім загальнорозповсюджуваних, ми вже стикалися зі спеціально розробленими для нанесення шкоди саме енергетичному сектору. Вважаю, що всі державні установи і підприємства мають об'єднати свої зусилля з приватним сектором у напрацювання дієвих механізмів захисту від сучасних форм тероризму», - написав він.

Як повідомляв УНІАН раніше, в Україні 27 червня хакери атакували низку великих підприємств та установ. Зокрема, кібератаки були здійснені на сайти "Київенерго", "Укртелеком", "Ощадбанк" та "Нова пошта", комп'ютерну мережу Кабміну, столичний метрополітен.

Пізніше у Службі безпеки України пояснили, що масові хакерські атаки на низку українських компанії могли бути організовані з території РФ.