slovoidilo.ua

Компанія «Укренерго» підписала угоду про приєднання України до енергетичної системи Європи. Про це повідомив голова компанії Всеволод Ковальчук на своїй сторінці в Facebook.

«Угода про умови приєднання сьогодні підписана у Брюсселі під час Генеральної Асамблеї об'єднання операторів систем передачі електроенергії ENTSO-E…Кілька років спільної роботи уряду, НКРЕКП, Міненерговугілля, «Укренерго» та енергогенеруючих компаній попереду. Проект Дорожньої карти вже розроблено, всі вимоги до модернізації нашої енергосистеми містяться в Угоді», - написав він.

Читайте такожОб'єднана енергосистема України працює стабільно, незважаючи на загрозу хакерських атак – Міненерго

Відео дня

За словами Ковальчука, вперше Україна подала заявку на приєднання до енергетичної системи Європи ще 2006 року.

«Приєднання разом зі впровадженням нового закону про ринок електроенергії дозволить об'єднати ринки з сусідніми країнами, дасть справжню конкуренцію, поборе монополії», - зазначив керівник «Укренерго».

Як відомо, раніше президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про ринок електроенергії". 

Прийняття цього закону є однією з обов'язкових умов для виділення Україні третього траншу макрофінансової допомоги від Євросоюзу в розмірі 600 мільйонів євро.

Закон відповідає вимогам Третього енергетичного пакету, а також враховує норми чинного Закону "Про функціонування ринку електричної енергії України", який визначає організацію ринку в цілому і передбачає проведення корпоратизації компанії-оператора об'єднаної енергосистеми "Укренерго".