Керівники району разом із сельчанами запалили факел газопроводу, а священик освятив його / фото oda.zt.gov.ua

На Житомирщині у селі Велика Козара Романівського району ввели в експлуатацію нову газову мережу: 4 будинки уже газифіковані, а до 60 осель побудовані дворові вводи.

Про УНІАН  сьогодні повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, участь у символічному запалюванні газу взяв голова Романівської райдержадміністрації Олексій Капінус.

Відео дня

«У Великій Козарі всього 129 дворів, і більше половини з них виявили бажання мати у своїх домівках газ. Це значить, що природний газ залишається необхідністю для людей, які проживають в селі. Адже, незважаючи на підвищення ціни, газ на сьогодні є найзручнішим видом палива, особливо для людей похилого віку. Сподіваємося, що найближчим часом до переліку газифікованих сіл долучаться і інші села Романівського району», – зазначив Капінус, вітаючи жителів села.

Читайте такожНовий спір про тарифи: суд зобов'язав Кабмін компенсувати "Нафтогазу" збитки від поставок газу для населення

Керівники району разом із сельчанами запалили факел газопроводу, а священик освятив його.

Нагадаємо, підготовчі роботи з газифікації села Велика Козара розпочалися ще у 2004 році. Розподільчий поліетиленовий газопровід середнього тиску побудовано за кошти сільського кооперативу села Велика Козара Великокозарської сільської ради, його  вартість – 472,5 тис. грн.

Окрім цього, підвідний поліетиленовий газопровід середнього тиску побудований за кошти державного бюджету, вартість – 412,2 тис. грн.