Ілюстрація REUTERS

Світові ціни на нафту зростають у вівторок вранці, оскільки інвестори продовжують відігравати новину про можливе розширення санкцій з боку США проти нафтового сектору Венесуели, свідчать дані торгів.

Читайте такожBloomberg: ціни на нафту можуть залишитися низькими "назавжди"

Вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,15% - до 52,8 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 0,2%, до 50,27 долара за барель, передає Прайм.

Відео дня

Трейдери продовжують відігравати новини про те, що США можуть розширити санкції проти нафтового сектора Венесуели. У понеділок Мінфін США повідомив, що країна ввела санкції проти президента Венесуели Ніколаса Мадуро за "підрив демократії". Однак санкції щодо нафтової промисловості Венесуели ще не введені, відзначає агентство Market Watch.

Читайте такожДолар у Венесуелі на фоні політичної кризи злетів до історичного максимуму

На думку аналітиків Commerzbank, думку яких наводить агентство, введення санкцій проти нафтового сектора Венесуели може призвести до зниження пропозиції на ринку і, відповідно, до зростання цін на нафту.

У той же час інвестори продовжують реагувати на повідомлення про те, що технічний комітет експертів країн ОПЕК+ 7-8 серпня проведе в Абу-Дабі зустрічі з деякими учасниками угоди про скорочення видобутку нафти з метою обговорити виконання ними своїх зобов'язань щодо угоди.

Стримують зростання світових нафтових цін дані від Міненерго США про середньодобовий видобуток у країні, опубліковані в понеділок. За даними відомства, видобуток "чорного золота" в США в травні зріс на 3,6% в річному вираженні - до 9,169 тисячі барелів на добу. Зростання в місячному вираженні зафіксоване на рівні 0,6%.