фото epravda.com.ua

Наглядова рада Національного нафтогазового холдингу "Нафтогаз України" одноголосно погодила обрання на пост президента оператора газотранспортної системи України держкомпанії "Укртрансгаз" технічного директора – члена правління польської PGNiG Technologie S. A. Павла Юзефа Станчака, повідомила прес-служба "Нафтогазу".

Читайте також"Нафтогаз" звільнив голову "Укртрансгазу"

Згідно з повідомленням, "Нафтогаз" як власник 100% акцій "Укртрансгазу" затвердить це рішення у відповідності з вимогами статутів обох компаній.

Відео дня

Повідомляється, що зараз Станчак працює технічним директором – членом правління PGNiG Technologie S. A. і відповідає за проектування і будівництво нових газопроводів.

У прес-службі повідомили, що Станчак понад 25 років працює в області транспортування, розподілу і зберігання газу. У 2003-2004 роках він PGNiG відповідав за відокремлення функції оператора газотранспортної системи та створення незалежного оператора ГТС Польщі Gaz-System S. A. Він продовжував працювати на посаді технічного директора - члена правління Gaz-System до 2008 року і відповідав за розробку і виконання інвестиційних планів, поточну технічну підтримку газотранспортної системи, координацію процесів отримання дозволів і ліцензій з відповідними державними регуляторами та органами.

Як повідомляв УНІАН, у березні 2017 року правління "Нафтогазу України" за погодженням з наглядовою радою проголосувала за відставку президента "Укртрансгаз" Ігоря Прокопіва.

Прокопів обіймав посаду голови газотранспортної компанії "Укртрансгаз" з серпня 2014 року.

Восени 2016 року між керівництвом "Нафтогазу" і "Укртрансгазу" виникли розбіжності з приводу проведення тендеру на будівництво "Укртрансгазом" компресорних станцій на півдні України. В результаті, материнський холдинг не погодив закупівлю, аргументувавши це тим, що такі перекачувальні потужності будуть не потрібні на півдні України в результаті будівництва газопроводу "Південний потік".

На початку лютого 2017 року у ЗМІ було опубліковано інтерв'ю голови "Укртрансгазу" Прокопіва, в якому повідомлялося, що голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв виносив на розгляд наглядової ради холдингу питання про відсторонення Прокопіва на час проведення перевірки в "Укртрансгазі". За словами Прокопіва, ця ініціатива не знайшла підтримки серед членів наглядової ради.

10 лютого Коболєв заявив, що внутрішній аудит холдингу виявив в системі "Укртраснгаза" підозрілі угоди за 2016 рік на суму 1,5 мільярда гривень.