Ілюстрація REUTERS

Вартість нафти знижується вранці в понеділок, оскільки інвестори фіксують прибуток, отриманий під час ралі нафтових цін на тлі зустрічі моніторингового комітету ОПЕК, свідчать дані торгів.

Читайте такожМЕА збільшило прогноз попиту на нафту до дворічного максимуму

Вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,04%, до 56,40 долара за барель. Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI знижувалася на 0,14%, до 50,59 долара за барель, повідомляє Прайм.

Відео дня

У п'ятницю у Відні відбулася зустріч міністерського моніторингового комітету з виконання угоди ОПЕК і ряду держав, не входять в організацію, про скорочення видобутку нафти. Міністри країн, що входять в угоду ОПЕК+ скорочення нафтовидобутку, повідомили про високий рівень виконання угоди і заявили, що продовжать контролювати обсяги експорту нафти.

Зустріч міністерського комітету з моніторингу віденської угоди в листопаді відбудеться напередодні 173-го саміту ОПЕК. Раніше повідомлялося, що він пройде у Відні 30 листопада.

ОПЕК і ряд країн, що не входять в організацію, домовилися в кінці 2016 року у Відні про скорочення свого видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу з жовтневого рівня, з яких 300 тисяч припадають на Росію. Угоду було укладено на перше півріччя 2017 року. У травні термін її дії був продовжений на дев'ять місяців - до кінця березня 2018 року.

Деяку підтримку цінам на нафту надають дані Baker Hughes, a GE Company (BHGE) про зміну кількості бурових установок у США. За тиждень, що завершився 22 вересня, кількість бурових установок в країні знизилася на одну штуку, або на 0,1%, до 935 штук. У річному вираженні кількість бурових установок зросла на 424 штуки, або в 1,83 раза. Кількість нафтових бурових установок скоротилася на п'ять, або на 0,67%, до 744 одиниць. Кількість газодобувних установок зросла за тиждень на чотири штуки, або на 2,2%, до 190 штук.