Глава Міненерго РФ Олександр Новак / REUTERS

Пропозиція президента України Петра Порошенка про продаж газу з Росії Європі на східному кордоні України недоцільна. Про це заявив голова Міненерго РФ Олександр Новак в інтерв'ю австрійській газеті Die Presse, передає ТАСС.

Читайте такожВ Євросоюзі виступають за збереження транзиту російського газу через Україну - Міненерговугілля

"Ми вважаємо це недоцільним", - сказав він, відповідаючи на відповідне питання.

Відео дня

На питання про можливість продовження контракту на транзит газу через Україну після 2019 року Новак сказав, що це залежатиме від переговорів між "Газпромом" і "Нафтогазом".

"Поки що переговори не проводяться... Якщо є якісь комерційні пропозиції, цікаві для "Газпрому", "Газпром" готовий до переговорів. Ми бачимо, що з'являються пропозиції подвоїти вартість транзиту. Навіщо? Це неприйнятно", - сказав він.

Раніше президент України Петро Порошенко у щорічному посланні до Верховної Ради заявив, що країни ЄС до 2020 року повинні закуповувати російський газ "не на західному, а на східному кордоні України, а Україна якісні транзитні послуги надаватиме не Росії, а ЄС".

Голова "Газпрому" Олексій Міллер заявляв на прес-конференції 30 червня, що максимальний обсяг транзиту російського газу через Україну після 2019 року, коли припинить дію контракт на транзит газу між "Нафтогазом України" і "Газпромом" від 2009 року, не перевищить 15 млрд кубометрів.