REUTERS

Кабінет міністрів підтримує інвестиції у вугільну галузь і можливість продажу частини державних шахт приватним компаніям, а не дотації, повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в парламенті, відповідаючи на питання депутатів про необхідність держпідтримки вугільної галузі.

Читайте такожМіненерговугілля хоче з листопада підвищити ціну вугілля з держшахт на 10%

"Потрібно, щоб держава інвестувала в модернізацію шахт, щоб була і безпеку, і якісна собівартість, а не завищена собівартість, коли всі ходять по колу і заробляють шалені корупційні кошти, а шахтарі не мають при цьому гідної заробітної плати. Це непристойно, ми підтримувати не будемо. Ми підтримуємо інвестиції в модернізацію або питання продажу шахт, які можуть бути продані, щоб там була проведена модернізація, люди отримали нормальну роботу і нормальні умови праці. Це для нас є пріоритетом", - сказав Гройсман.

Відео дня

Він зазначив, що приватні шахти, на відміну від державних, здатні видобувати вугілля з нормальною собівартістю.

"Приватні шахти сьогодні видобувають вугілля і роблять це з нормальною собівартістю, а держшахти, повертаючись до попередніх 10 років, не модернізовані, занедбані, у людей немає елементарних засобів захисту. Ми, як я обіцяв, закупили засобів захисту на 100 мільйонів, але цього недостатньо", - підкреслив прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, на початку жовтня Гройсман зажадав від Міністерства енергетики та вугільної промисловості завершити формування Стратегії розвитку вугледобувної галузі, яка передбачає збільшення видобутку вугілля на державних шахтах з одночасним їх переходом на бездотаційну роботу.