Ілюстрація REUTERS

Ціни на нафту незначно зростають у понеділок на очікуваннях стабілізації нафтового ринку в зв'язку з угодою ОПЕК+, а також на занепокоєнні трейдерів у зв'язку з підривом нафтопроводу в Бахрейні в кінці минулого тижня, свідчать дані торгів.

Читайте такожReuters дізнався про намір ОПЕК продовжити заморозку нафтовидобутку до кінця 2018 року

Сьогодні вранці вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,08%, до 63,57 долара за барель, ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 0,12%, до 56,81 долара за барель, передає Прайм.

Відео дня

Ринки очікують, що рішення щодо продовження угоди може бути прийнято на зустрічі міністрів нафти і енергетики всіх 24 держав угоди про скорочення видобутку, яка відбудеться 30 листопада у Відні. Напередодні цієї зустрічі, 29 листопада, відбудеться засідання міністерського комітету з моніторингу виконання угоди ОПЕК+ і коригування його умов, в який входять представники п'яти країн угоди: Саудівської Аравії, Венесуели, Кувейту, Алжиру, Оману і Росії.

Зростання цін також підтримує стурбованість можливими збоями поставок нафти з Саудівської Аравії у зв'язку з підривом нафтопроводу на ділянці в Бахрейні. МВС Бахрейну повідомило в суботу, що нафтопровід з Саудівської Аравії був підірваний у п'ятницю в результаті "екстремістських дій". Силам цивільної оборони вдалося швидко погасити пожежу на нафтопроводі, ніхто не постраждав.

При цьому Саудівська Аравія тимчасово зупинила роботу нафтопроводу в Бахрейні та посилила безпеку на нафтових об'єктах у країні, як повідомляв пізніше в суботу саудівський телеканал "Аль-Арабія" з посиланням на Міненерго королівства.

Голова МЗС Бахрейну Халед Аль Халіфа в мікроблозі в Twitter звинуватив у підриві нафтопроводу Іран. Пізніше МЗС Ірану відкинуло звинувачення в причетності до вибуху на нафтопроводі. Бахрейнські ЗМІ в неділю повідомили, що Саудівська Аравія в стислі терміни відновила постачання нафти трубопроводом у Бахрейн.