Ілюстрація REUTERS

Ціни на нафту знизилися в понеділок, оскільки зростання кількості бурових установок у США вказало на нарощування видобутку в країні, що може підірвати спроби ОПЕК відновити баланс на ринку.

Читайте такожМіжнародне енергетичне агентство знизило прогноз щодо зростання цін на нафту

Заява міністра нафти Кувейту про те, що ОПЕК та інші нафтовиробники розглянуть можливість виходу з угоди про скорочення видобутку до червня наступного року, також тиснула на котирування, сказали трейдери.

Відео дня

Вранці ф'ючерси на нафту сорту Brent знизилися на 0,27 відсотка до $63,23 за барель. Ф'ючерсні контракти на нафту WTI до цього часу торгувалися біля позначки $57,20 за барель, що на 0,3 відсотка нижче за попереднє закриття, передає Рейтер.

Кількість бурових установок у США зросла на дві на тижні по 8 грудня до 751, найвищої позначки з вересня, свідчать дані нафтосервісної компанії Baker Hughes.

Збільшення кількості установок вказує на подальше зростання виробництва сировини в США, обсяг якої більше ніж на 15 відсотків вищий в порівнянні з рівнем середини 2016 року в 9,71 мільйона барелів на добу.

Нарощування нафтовидобутку в США може підірвати спроби ОПЕК і групи виробників поза нафтовим картелем, включаючи Росію, підтримати ціни шляхом зниження пропозиції.

ОПЕК і союзники почали скорочувати видобуток у січні минулого року, і домовилися продовжити термін дії угоди до кінця 2018 року.

Міністр нафти Кувейту Ассам аль-Марзук повідомив у неділю, що до наступної офіційної зустрічі картелю в червні, Організація країн-нафтоекспортерів та інші виробники поза картелем обговорять можливість вийти з угоди про скорочення видобутку раніше.