фото Л. Кучер

Кабінет міністрів України затвердив з подальшим доопрацюванням фінансовий план Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" на 2018 рік, в якому передбачені витрати на підтримання безпеки роботи енергоблоків АЕС на рівні 3,5 мільярда гривень. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду.

Читайте також"Енергоатом" збільшив дохід від реалізації електроенергії майже на 10%

"У новому фінансовому плані закладено на 1 мільярд гривень більше податків, ніж в 2017 році, і це при тому, що ми понад 3,5 мільярда гривень вкладаємо у безпека функціонування блоків і повністю за рахунок "Енергоатому" фінансуємо будівництво Централізованого сховища для відпрацьованого ядерного палива", - прокоментував фінплан компанії міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, на початку листопада "Енергоатом" в зоні відчуження почав будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП). Це сховище буде вміщати відпрацьоване паливо з трьох українських АЕС (Рівненської, Хмельницької та Южно-Української). Загальна ємність ЦСВЯП складе 16 529 відпрацьованих тепловиділяючих збірок для реакторів типу ВВЕР-440 та ВВЕР-1000. Підрядник будівництва – американська компанія Holtec International.

Довідка УНІАН. Держпідприємство "НАЕК "Енергоатом" – найбільший виробник електроенергії в Україні з часткою сукупного виробництва понад 50% у загальному обсязі виробництва електроенергії України. На "Енергоатом" покладено функції експлуатуючої організації, яка відповідає за безпеку експлуатації всіх АЕС країни.