oda.zt.gov.ua

На Житомирщині у Високівській громаді  встановили світлодіодне освітлення.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, у Високівській об'єднаній територіальній громаді Черняхівського району переважно за кошти Державного фонду регіонального розвитку встановили світлодіодне вуличне освітлення у всіх населених пунктах громади –  в селах Високе,  Забріддя,  Осники,  Городище та Щеніїв.

Відео дня

«У всіх 5-х населених пунктах громади ми встановили LED світильники. Проект повністю реалізували. Ми встановили 485 світильників потужністю 21 Вт. Завдяки такому освітленню наша громада економитиме на електроенергії у 2-3 рази. Також ми плануємо у двох селах додатково встановити по декілька стовпів та протягнути освітлення далі, там де його ніколи не було», – розповів голова Високівської громади Микола Бардук.

Читайте такожУ Житомирі проведуть семінар про ефективний енергоменеджмент у бюджетній сфері

Загальна вартість проекту – 1 млн 492 тис. 931 грн . Фінансування проекту – 70% з Державного фонду регіонального розвитку та 30% з місцевого бюджету. 

Крім цього, у минулому році за кошти ДФРР та місцевих бюджетів були замінені вуличні ліхтарі на світлодіодне освітлення у деяких селах Ємільчинського, Брусилівського, Бердичівського, Житомирського, Новоград-Волинського Коростенського, Хорошівського, Радомишльського районів, а також по  вулицях  Народич та  Малина.