фото УНІАН

Активи державної нафтогазової компанії "Чорноморнафтогаз", які залишилися на території анексованого Росією півострова Крим, будуть оголошені в міжнародний розшук. Про це в ефірі одного з національних телеканалів повідомила глава компанії Світлана Нєжнова.

Читайте такожУ справі про "вишки Бойка" назвали перших фігурантів (відео)

"Ми були ініціаторами прийняття ухвал судів про арешт цього майна. Це були абсолютно правильні дії. Я думаю, що наступним дією буде міжнародний розшук, але тут ми будемо працювати з Генпрокуратурою", - сказала вона.

Відео дня

Також вона уточнила, що компанія активно співпрацює з прокуратурою Криму та Генеральною прокуратурою України.

Як повідомляв УНІАН, навесні 2014 року Росія здійснила анексію Криму і незаконне захоплення розташованих там активів, включно з газовидобувним обладнанням "Чорноморнафтогазу". В результаті анексії компанія втратила 2 мільярди кубометрів щорічного видобутку природного газу.

До анексії компанія видобувала вуглеводні на 18 родовищах, використовувала 4 самопіднімальні бурові установки, 24 плавзасоби, а також газотранспортну систему, яка включала понад 1196 кілометрів магістральних газопроводів, у тому числі 286 кілометрів морських, і інші активи.

Після анексії Криму компанія добуває газ лише на одному родовищі та забезпечує газом місто Генічеськ Херсонської області.