ТОВ «Східенерго» уклало договір з НЕК «Укренерго» з надання послуг допуску до пропускної спроможності міждержавних мереж з енергоострову Бурштинської ТЕС за підсумками річного аукціону.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі головної компанії ДТЕК.

Згідно з повідомленням, підставою для укладання договору стала перемога ТОВ «Східенерго» в аукціоні, що відбувся 16 грудня 2009 року, з доступу до пропускної спроможності міждержавних електромереж для експорту електроенергії. ТОВ «Східенерго» (ДТЕК) придбало 150 МВт пропускної спроможності загальною вартістю 83,5 млн. грн. на експорт електроенергії впродовж 2010 року.

Відео дня

Водночас у прес-службі компанії не уточнили, чи підписано аналогічний договір за підсумками місячного аукціону на січень, на якому компанія придбала додатковий перетин у 100 МВт за 3,56 млн. грн.

Як повідомляв УНІАН, Господарський суд Києва своєю ухвалою від 11 грудня ц.р. за позовом держпідприємства «Укрінтеренерго» заборонив НЕК «Укренерго» укладати контракти з переможцями експортних аукціонів на обсяг потужності, законтрактований державним оператором експорту за довгостроковими контактами.

Разом з тим суд не задовольнив вимоги «Укрінтеренерго» в частині заборони НЕК «Укренерго» і аукціонній комісії проводити аукціони, приймати заявки на участь в аукціоні, а також укладати відповідні договори за підсумками аукціонів.

Також не задовільнив суд вимогу госоператора щодо заборони будь-яким іншим особам укладати контракти з експорту на величину потужності, законтрактованої «Укрінтеренерго» для виконання своїх зовнішньоекономічних контрактів.

НЕК «Укренерго» оскаржило цю ухвалу в апеляційній інстанції.