Міністр внутрішніх справ України Анатолій МОГИЛЬОВ підтверджує, що працівники органів внутрішніх справ розшукують колишнього міністра економіки України Богдана ДАНИЛИШИНА.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на брифінгу в Києві.

"Його розшукують, як і усіх інших осіб, яких розшукують за скоювання злочинів", - сказав міністр.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, щодо Б. ДАНИЛИШИНА порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Карного кодексу - зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, - за фактом нанесення збитку державі на суму 4,5 млн. грн. при узгодженні ДП "МА "Бориспіль" застосування процедури закупівлі у одного учасника.

Деякі ЗМІ з посиланням на джерела у Генпрокуратурі повідомляли, що Б. ДАНИЛИШИН переховується в Німеччині, куди він виїхав за день до порушення кримінальної справи.

У Федеральній поліції Німеччини заявили, що не мають інформації про те, що Б. ДАНИЛИШИН нібито знаходиться на території ФРН.

10 серпня органи прокуратури оголосили Б. ДАНИЛИШИНА в державний, міждержавний і міжнародний розшуки у зв'язку з тим, що після порушення щодо нього кримінальної справи він не являвся на допити до слідчого прокуратури.

11 серпня Печерський районний суд Києва за поданням Генеральної прокуратури дав згоду на розшук і доставку Б.ДАНИЛИШИНА на судове засідання для обрання йому запобіжного заходу.

20 серпня А. МОГИЛЬОВ заявив, що у правоохоронних органів є багато даних, які підтверджують, що Б. ДАНИЛИШИН знаходиться за кордоном.