НАК «Нафтогаз України» прогнозує, що за підсумками 2010 року збитки компанії від реалізації імпортного газу підприємствам теплової комунальної енергетики сягнуть 10,906 млрд. грн.

Про це йдеться в офіційному листі держхолдингу Міністерству фінансів і Міністерству палива та енергетики України (від 16 вересня п.р.), копію якого має у своєму розпорядженні УНІАН.

Згідно з документом, на сьогодні фактичний збиток "Нафтогазу" від реалізації газу ТКЕ за регульованими тарифами становив 6,290 млрд. грн.

Відео дня

При цьому, за оперативними даними, загальна сума боргу теплокомуненерго за спожитий у 1999-2010 рр. газ становить 14,2 млрд. грн., 5,8 млрд. грн. з яких – борг поточного року.

Нагадаємо, Національна комісія регулювання електроенергетики з серпня п.р. підвищила рівень граничної ціни на газ для підприємств ТКЕ, що забезпечують населення опалюванням і гарячим водопостачанням, на 50% - з 872,78 грн. до 1309,2 грн. за тис. куб. м (з урахуванням ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування і розподіл газу).

Ціна на газ для підприємств теплоенергетики не переглядалася з грудня 2008 року і була зафіксована на рівні 872,78 грн. за тис. куб. м (з урахуванням ПДВ, цільової надбавки і транспортування).