Міністерство енергетики і вугільної промисловості України має намір запропонувати Державному комітету з питань технічного регулювання і споживацької політики ввести стандарти пального Євро-5 з 1 січня 2012 року.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив директор департаменту нафтової, газової і нафтопереробної промисловості Міністерства енергетики і вугільної промисловості Костянтин БОРОДІН на прес-конференції в Києві.
"Ми пропонуватимемо Держспоживстандарту запровадити стандарт Євро-5 з 1 січня 2012 року, але при цьому не позбавлятимемо легітимності стандарти Євро-3 і Євро-4", - сказав К.БОРОДІН.
При цьому він уточнив, що такий підхід дозволить забезпечити потреби усіх категорій споживачів нафтопродуктів, зокрема тих, що використовують пальне стандартів Євро-3 і вище.
Як повідомляв УНІАН, з 1 січня 2011 року українські НПЗ повинні перейти на стандарти виробництва нафтопродуктів Євро-4 і Євро-5.
Про готовність з початку 2011 року освоїти випуск євробензинів заявили Одеський, Кременчуцький і Лисичанський НПЗ.
Водночас Український науково-дослідний інститут нафтопереробної промисловості «МАСМА» заявив про неготовність до переходу на стандарт якості нафтопродуктів Євро-4 аж до 2012 року.
Державний комітет України з питань технічного регулювання і споживацької політики продовжив дію стандартів виробництва бензинів і дизпального, що відповідає вимогам Євро-2 і Євро-3, до 1 липня 2011 року.