Акціонери ВАТ «Міжнародний центр зі збагачення урану» (МЦЗУ, Ангарськ, РФ) вибрали до складу ради директорів товариства генерального директора державного концерну «Ядерне паливо» (Київ) Тетяну АМОСОВУ.

Про це УНІАН повідомили в держконцерні з посиланням на відповідне рішення, прийняте на зборах акціонерів товариства 9 березня ц.р.

Згідно з повідомленням, на зборах був переобраний новий склад ради директорів МЦЗУ у складі 7 осіб.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2010 року держконцерн "Ядерне паливо" завершив процедуру придбання 10% МЦЗУ. Акції були придбані українським концерном за 2,6 млн. російських рублів.

Довідка УНІАН. У 2007 році Росія і Казахстан створили ВАТ "Міжнародний центр зі збагачення урану" з метою виробництва збагаченого гексафториду урану – палива для виготовлення тепловиділяючих елементів, які використовують на АЕС.

Акціонерами ВАТ "МЦЗУ" є держкорпорація "Росатом", РФ (80% акцій), АТ "НАК "Казатомпром", Казахстан (10% акцій) і державний концерн "Ядерне паливо", Україна (10% акцій). З 2008 року заходи щодо вступу до МЦЗУ здійснює ЗАТ "Вірменська атомна електростанція", Вірменія (планується закупівля 10% акцій).

У квітні 2008 року Кабмін ухвалив рішення створити державний концерн «Ядерне паливо». У вересні того ж року був зареєстрований статут концерну, відповідно до якого до складу об`єднання увійшли держпідприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат», «Дирекція підприємства, яке створюється на базі Новоконстантинівського родовища уранових руд», ДП «Смоли», «Дніпровський завод прецизійних труб» і «Український науково-дослідний і проектно-розвідувальний інститут промислової технології».