КМУ встановив мінімальні норми забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газомКабінет Міністрів України встановив мінімальні норми забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом і граничні показники їх вартості для надання в 2011 році пільг і житлових субсидій за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Про це йдеться в постанові № 253 від 17 березня ц.р., розміщеній на урядовому порталі.

Згідно з документом, мінімальні норми забезпечення населення твердим паливом і скрапленим газом для надання пільг становлять 1 тонна і 1 балон на домогосподарство на рік, а особам, які мають таке право згідно зі ст. 48 Гірського закону України – 3,1 тонни вугілля для побутових потреб на домогосподарство на рік.

Відео дня

При цьому мінімальні норми забезпечення населення скрапленим газом, що використовується для приготування їжі, для надання житлових субсидій населенню встановлюються виходячи з розрахунку: 2 балони (42 кг) на рік на одну-дві особи, 3 балони (63 кг) – на три-чотири особи, 4 балони (84 кг) – на п`ять і більше осіб.

Разом із тим, особам, які для опалення житлових приміщень використовують рідке пічне побутове паливо, пільги надаються, виходячи з розрахунку вартості однієї тонни твердого палива, а субсидії для відшкодування витрат на його придбання – з вартості затвердженої в регіоні натуральної норми забезпечення населення твердим паливом. У разі використання скрапленого газу, який зберігається в групових резервуарних установках, мінімальна норма забезпечення таким газом становить 42 кг на одну людину на рік, але не більше 210 кг.