У Черкасах цього літа встановлять два енергозберігаючі котли в котельнях на вул. Онопрієнка, 8 і вул. Красовського, 10.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Черкаського міськвиконкому, ці роботи будуть проводити в рамках угоди КП "Черкаситеплокомуненерго" з Європейським банком реконструкції та розвитку.

Тендер на постачання котлів для КП "Черкаситеплокомуненерго" виграла французька компанія "Альтержіс".

Відео дня

Французька компанія, на відміну від українських компаній, запропонувала найкращі варіанти як за ціною, так і за якістю обладнання. З переможцем вже укладено контракт. Днями буде перераховано аванс. З часу отримання коштів розпочнуть реалізацію проекту.

Роботи з заміни котлів почнуть у травні. Нові енергозберігаючі котли дозволять автоматизувати роботу котелень, їх коефіцієнт корисної дії набагато вищий, ніж у старих котлів - це дозволить економити газ.

Також наступного тижня в Черкаси надійде обладнання для котельні, яка працюватиме на біопаливі. Тендер на його придбання провели минулого року. Котел білоруського виробництва встановлять в котельні на вул. Менделєєва, 5, яка опалює невеликий мікрорайон "Соснівка", а також місцеві об`єкти: лікарні, поліклініки. Котел буде працювати на альтернативних джерелах енергії, зокрема, на відходах деревини.

Наступним тендером, який планують оголосити КП "Черкаситеплокомуненерго" та ЄБРР, буде тендер на придбання обладнання і встановлення індивідуальних теплових пунктів у житлових будинках і заміну теплових мереж.