Юлія ТимошенкоЛідер партії "Батьківщина", екс-прем’єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО заявляє, що під час підписання газових угод з Росією тиск чинився не стільки на неї, скільки на Україну.

Про це вона сказала в ефірі програми "Шустер Live" на Першому національному телеканалі, відповідаючи на запитання російського політика Бориса НЄМЦОВА, присутнього у студії, чи тиснув на Ю.ТИМОШЕНКО голова уряду РФ Володимир ПУТІН під час підписання газових угод.

"Він тиснув на Україну. Всі знають, що тиск був шалений", - сказала вона.

Відео дня

Ю.ТИМОШЕНКО наголосила, що Україну “дуже сильно принижували, коли говорили, що вона не транспортує газ до Європи, хоча транспортування здійснювалося”. "Тиск чинився на всю країну, на весь народ України", - сказала вона.

Як додала Ю.ТИМОШЕНКО, для ведення переговорів щодо укладення контрактів між НАК "Нафтогаз України" і російським "Газпромом" про постачання газу в Україну не потрібні були директиви уряду.

"Директиви ніякого відношення до директив Кабінету міністрів не мають. Директиви прем`єр-міністра, які я згідно з Конституцією і регламентом, згідно з міжнародними Віденськими конвенціями, можу підписувати без голосування уряду, - це повноваження прем`єр-міністра, і я ними користалася у Москві на переговорах", - сказала вона.

Ю.ТИМОШЕНКО нагадала, що сьогодні вартість російського газу для України формується на основі Харківських угод, підписаних командою Президента Віктора ЯНУКОВИЧА.