Генеральна прокуратура отримала від органів американської юстиції матеріали кримінальної справи проти колишнього прем`єр-міністра України Павла ЛАЗАРЕНКА та його спільників, яку буде вивчати в рамках кримінальних справ проти лідера партії «Батьківщина», екс-глави уряду Юлії ТИМОШЕНКО.

Як передає кореспондент УНІАН, про це виконуючий обов`язки генерального прокурора України Ренат КУЗЬМІН повідомив сьогодні на брифінгу.

Він процитував деякі пункти звинувачення, в якому мова йде про компанії «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ), а також про компанію «Сомоллі Ентерпрайзес Лімітед», яка, як підкреслив Р. КУЗЬМІН, за даними американського слідства, належить Ю. ТИМОШЕНКО. Зокрема, в цих документах йдеться про те, що П. ЛАЗАРЕНКО одноосібним рішенням видавав державні гарантії на борги ЄЕСУ перед російською компанією «Газпром» та багато іншого.

Відео дня

Також Р. КУЗЬМІН повідомив інші факти, викладені в документах кримінальної справи.

«Документи передані Україні офіційно органами юстиції США і будуть вивчатися в рамках кримінальних справ», - сказав Р. КУЗЬМІН.

Довідка УНІАН. П. ЛАЗАРЕНКО був премьерер-міністром України з травня 1996 по липень 1997 рр..

П. ЛАЗАРЕНКО був засуджений у США за «відмивання» грошей. Він відбуває покарання у федеральній в`язниці Дубліна (штат Каліфорнія).

За даними ЗМІ, П. ЛАЗАРЕНКО повинен вийти на волю у січні 2012 року.