Окружний адміністративний суд Києва скасував дію наказу Міністерства екології та природних ресурсів від 30 березня 2010 року про зупинення розробки компанією Regal Petroleum plc (Великобританія) Мехедівсько-Голотовщинського і Свиридівського газоконденсатних родовищ у Полтавській області.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі компанії «Смарт-холдинг», яка володіє Regal Petroleum.

Згідно з повідомленням, 25 липня Regal Petroleum отримала рішення суду від 18 липня про скасування наказу Мінекології № 146 від 30 березня 2010 року про зупинення розробки газоконденсатних родовищ.

Відео дня

Рішення суду ухвалене за позовом Regal Petroleum.

«Скасування наказу Мінекології дозволить компанії Regal Petroleum приступити до реалізації програми з відновлення видобутку на українських родовищах та буріння нових свердловин. Компанії належить виконати великий обсяг складної роботи, щоб вийти на колишні обсяги видобутку і почати їх збільшувати, але всі ми до цього готові», - прокоментував рішення суду перший заступник генерального директора компанії «Смарт-холдинг» Олексій ТИМОФЄЄВ, що входить до Ради директорів Regal Petroleum plc.

Як повідомлялося, у березні 2011 року «Смарт-холдинг» через компанію Energees Management завершив операцію з придбання контрольного пакета акцій Regal Petroleum.

Довідка УНІАН. Regal Petroleum працює в Україні з 1999 року. Компанія Regal Petroleum володіє в Україні заводом з переробки власного газу і конденсату потужністю 700 тис. куб. м газу і 200 куб. м конденсату на добу, а також трубопроводом довжиною 13,2 км, що з'єднує підприємство із системою магістральних газопроводів.

Основними нафтогазовими активами Regal є Мехедівсько-Голотовщинське (MEX) і Свиридівське (SV) газоконденсатні родовища (Полтавська обл.).

Інвестиційна діяльність Групи компаній «Смарт-холдинг» сфокусована на вкладеннях в Україну, країни СНД і Європи. Найбільшою інвестицією Групи є 23,75% міжнародної вертикально-інтегрованої гірничо-металургійної групи «Метінвест», що об'єднує 27 підприємств в Україні, Європі та США.