На зупиненому енергоблоці №2 Чорнобильської атомної електростанції у четвер, 21 липня, відмовило устаткування установки дозиметричного технологічного контролю.

Про це сьогодні на своєму офіційному сайті повідомила Державна інспекція ядерного регулювання (ДІЯР).

"21 липня о 07:00 на енергоблоці №2 виявлено аномальну подію (відхилення від нормального режиму експлуатації), спричинену відмовою устаткування установки дозиметричного і технологічного контролю типу 8004-01 "Система" № 79. Попередньо відхилення кваліфіковане - 003", - йдеться у повідомленні ДІЯР.

Відео дня

За даними регулятора, порушень меж або умов безпечної експлуатації АЕС не зафіксовано. Водночас, ДІЯР створила спеціальну комісію для розслідування інциденту.

За даними ДСП "Чорнобильська АЕС", станом на п`ятницю, 29 липня, радіаційний фон у районі адміністративно-побутового корпусу №1 становить, у середньому, 0,41 мкЗв/год., на майданчику перед оглядовим павільйоном об`єкту "Укриття" - близько 4,2 мкЗв/год., у локальній зоні об`єкту "Укриття" - до 40 мкЗв/год. Контрольовані параметри об`єкту "Укриття" знаходяться у межах, встановлених технологічним регламентом.

Довідка УНІАН. Енергоблок №2 ЧАЕС був виведений з експлуатації у 1993 році, після того, як у жовтні 1991 року на ньому сталася серйозна пожежа. На початок 2009 року реакторна установка блоку була повністю звільнена від палива, а сам блок переведений в стан «остаточний останов».