Виконавча дирекція Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань перерахувала 11,5 млн. грн. сім'ям загиблих під час аварій на шахтах ім. Бажанова і «Суходольська-Східна».

Як повідомляє Міністерство соціальної політики, з цих коштів 8,6 млн. грн. направлено управлінню виконавчої дирекції фонду у Луганській області. Вони, зокрема, призначені для виплат сім'ям загиблих в аварії на шахті «Суходольська-Східна» 29 липня. У фонді нагадали, що 26 загиблих гірників і двоє госпіталізованих були застраховані у фонді.

Фонд провів попередній розрахунок сум страхових виплат, в результаті якого сім'ям загиблих і утриманцям у випадку втрати годувальника буде виплачена: одноразова допомога родині у випадку смерті потерпілого (п'ятирічний заробіток потерпілого) в сумі 10,041 млн. грн.; одноразова допомога утриманцям (однорічний заробіток потерпілого) в сумі 1,554 млн. грн.; витрати на похорони - 158,8 тис. грн.

Відео дня

Крім того, всім утриманцям будуть виплачуватися щомісячні страхові виплати, а також пенсія у зв'язку з втратою годувальника, відповідно до чинного законодавства.

Сім'ям 11 загиблих гірників на шахті ім. Бажанова 29 липня буде виплачено: одноразову допомогу сім'ї в разі смерті потерпілого (п'ятирічний заробіток потерпілого) в сумі 2,604 млн. грн.; одноразову допомогу утриманцям (однорічний заробіток потерпілого) в сумі 295,9 тис. грн.; витрати на похорони - 94, 8 тис. грн.

На сьогодні фонд перерахував управління виконавчої дирекції фонду в Донецькій області 2,9 млн. грн. для вищезазначених виплат.

Як повідомляв УНІАН, вибух на шахті «Суходольська-Східна» стався 29 липня в 01.57 на горизонті 915 м.

У Макіївці трагедія сталася в той же день в 09.23 - обвалився баштовий копр.

Кількість загиблих внаслідок аварії на шахті "Суходольська-Східна" Луганської області склало 26 чол.

Крім того, за даними МНС, вилучено з-під завалів тіла загиблих гірників на шахті ім. Бажанова в Макіївці Донецької області.

Загинули 11 шахтарів і 4 - постраждали (3 гірники у стані середнього ступеня тяжкості госпіталізовано до лікарні м. Макіївки і 1 гірник у вкрай важкому стані госпіталізований до лікарні м. Донецька).