Влада іспанської провінції Валенсія планує використовувати відходи від виробництва апельсинового соку для виготовлення автомобільного біопалива, передає Інтернет-портал «Російська Іспанія».

Кількість вирощуваних у Валенсії апельсинів і лимонів дозволяє випускати до 37,5 млн літрів етанолу на рік. При цьому у Валенсії щороку вирощують 4 млн тонн апельсинів.

Більша частина цього місцевого цитруса використовується для виробництва соку і концентратів. При його віджимі утворюється 240 тисяч тонн відходів, які зараз йдуть на корм домашнім тваринам.

Відео дня

За словами голови відділу планування уряду Валенсії Естебана ГОНСАЛЕСА (Esteban Gonzalez), після запуску нового заводу з виробництва соку кількість цих відходів зросте до 500 тисяч тонн.

Е.ГОНСАЛЕС зазначив, що з кожної тонни відходів можна одержати близько 80 літрів автомобільного палива. Проект дозволить на 40% скоротити залежність регіону від експортного палива та створити 2,5 тисячі нових робочих місць.

Іспанія, як і інші країни Євросоюзу, має намір до 2015 року збільшити частку біопалива до 9% від усього споживаного автомобільного пального. Очікується, що етанол, який отримуватимуть з апельсинів, складе 1% від необхідного Іспанії автомобільного палива.