Прем`єр-міністр України Микола АЗАРОВ заявляє, що рішення про реформування НАК «Нафтогаз України» з метою створення ефективно працюючих в газовій сфері компаній готувалося протягом року.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Інтер».

«Це рішення, воно продумане, глибоке. Ми до нього готувалися рік», - зазначив прем`єр-міністр.

Відео дня

Він підкреслив, що реформуванням НАК «Нафтогаз України» планується створити «ефективно діючий стимул» видобутку газу і нафти, їх транспортування і розподілу.

М.АЗАРОВ підкреслив, що для видобутку нафти і газу уряд виділятиме з бюджету чималі кошти, проте основні надії на розвиток цієї сфери покладаються на інвесторів.

«Абсолютно очевидно, що з видобуток нафти і газу вимагає колосальних витрат. Звичайно, ми виділятимемо значні кошти з бюджету, але все-таки основна надія на те, щоб привернути інвестора», - зауважив прем’єр.

М.АЗАРОВ підкреслив, що для залучення інвесторів необхідно створити «прозору, таку, що діє за законами ринку, діючу за зрозумілими і прозорими правилами компанію».

Також прем`єр висловив надію на цікавість інвесторів до проектів щодо видобутку газу в Україні.

«А є що нам запропонувати інвесторам? Звичайно є. Розвідані запаси газу в Україні становлять понад 1 трильйон кубометрів. Це тільки розвідані. Крім того, ми маємо в своєму розпорядженні приблизно 11 трильйонів (кубометрів – УНІАН) запасу газу, які знаходяться на тих площах, які потрібно розвідати», - зазначив М.АЗАРОВ.