Кабінет міністрів України затвердив перелік енергоефективної та енергозберігаючої продукції вітчизняних підприємств, реалізація якої частково звільнятиметься від стягнення податку на прибуток.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі першого віце-прем`єра-міністра - міністра економічного розвитку та торгівлі України Андрія КЛЮЄВА, з посиланням на відповідну постанову, прийняту на засіданні уряду в середу.

Рішенням, зокрема, закріплюється перелік обладнання власного виробництва, 80% прибутку підприємств від продажу якого на території України звільняється від оподаткування.

Відео дня

До переліку увійшли 32 види товарів, зокрема, двигуни внутрішнього згорання, що працюють із використанням біодизеля, котли й газогенератори з ККД 80-85% і вище, що працюють із використанням біомаси. Йдеться також про установки для виробництва біогазу, гідротурбіни для малих гідроелектростанцій, сонячні колектори і фотоелектричні перетворювачі з високим ККД, вітрогенератори, теплонасоси різних типів, газотурбіни, світлодіодні освітлювальні прилади, спеціальні теплоізоляційні матеріали - флоат-скло, піноскло тощо.

А.КЛЮЄВ зазначив, що ухвалення цього рішення стимулюватиме розвиток в Україні власного виробництва високотехнологічного енергоефективного обладнання.

Перший віце-прем`єр-міністр зазначив, що в майбутньому перелік може доповнюватися іншими типами матеріалів, обладнання або комплектуючих, які використовуватимуться в енергоефективних проектах або у виробництві енергії з відновлюваних джерел, і засобами вимірювання, контролю й управління витратами паливно-енергетичних ресурсів.