Верховна Рада України ратифікувала Гарантійну угоду (Проект з енергоефективності) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного закону проголосували 299 народних депутатів із 391 зареєстрованого у сесійній залі.

Закон спрямований на набрання чинності Гарантійною угодою між Україною та МБРР, що уможливить вжиття практичних заходів із започаткування спільного з МБРР проекту, у рамках якого АТ «Укрексімбанк» буде залучено кредитні ресурси МБРР для підвищення конкурентоспроможності українських підприємств, у тому числі постачальників комунальних послуг, через розширення доступу до джерел довгострокового фінансування, фінансову підтримку впровадження енергоефективних технологій; покращання стану захисту довкілля; а також розширення спроможності комерційних банків надавати середньо- і довгострокові позики, розвиваючи банківський сектор.

Відео дня

Проект з енергоефективності спрямований на фінансування заходів, які сприятимуть поліпшенню ефективності енергоспоживання українських підприємств і скороченню питомої ваги традиційних енергоносіїв у структурі витрат реального сектора з одночасним позитивним впливом на стан навколишьного середовища.

У рамках проекту передбачається залучення АТ «Укрексімбанк» позики МБРР на суму 200 млн. дол. США під гарантії України до 30 років з шестирічним пільговим періодом.

Передбачається надання українським підприємствам, у тому числі постачальникам комунальних послуг, середньо- і довгострокового фінансування виробничих потреб: інвестиційне кредитування, у тому числі через відібрані комерційні банки-учасники.