Сьогодні в центральному офісі «Газпрому» відбулася чергова робоча зустріч голови правління ВАТ «Газпром» Олексія МІЛЛЕРА і міністра енергетики і вугільної промисловості України Юрія БОЙКА.

Як повідомили УНІАН в Управлінні інформації ВАТ «Газпром», сторони продовжили обговорення актуальних питань двосторонньої співпраці.

О.МІЛЛЕР і Ю.БОЙКО висловили задоволення перебігом поточного діалогу. Було ухвалене рішення провести чергову зустріч найближчим часом.

Відео дня

Особливо наголошувалося, що до досягнення нових домовленостей сторони продовжують суворо дотримуватися чинних контрактів на поставку і транзит газу.

Як повідомляв УНІАН, 24 вересня ц.р. Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ провів переговори з Президентом РФ Дмитром МЕДВЕДЄВИМ і прем`єром Володимиром ПУТІНИМ.

25 вересня прес-служба Кремля повідомила про досягнення істотного прогресу на переговорах Росії і України про ставку на транзит газу.

25 вересня Президент України В.ЯНУКОВИЧ також відзначив істотний прогрес у газових переговорах між Україною і Росією.

26 вересня М.АЗАРОВ заявив, що Україна і Росія досягли домовленості про перегляд газових контрактів.

Довідка УНІАН. ВАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» 19 січня 2009 року підписали два контракти: про купівлю-продаж на період з 2009 по 2019 рік; про обсяги і умови транзиту природного газу через територію України на період з 2009 по 2019 рік.

Ціна на газ встановлюється поквартально. Ціна імпортного природного газу для України в І кварталі 2011 року становила близько 264 дол. за тис. куб. м, у ІІ – 295,6 дол. за тис. куб. м, у ІІІ – 354 дол. за тис. куб. м.

Україна добивається перегляду газових контрактів з РФ, вважаючи ціну на газ завищеною, а на транзит - навпаки, заниженої.