Лисичанську вдалося заощадити 28 млн. кубометрів природного газу за допомогою енергозбережних технологій.

Про це сьогодні заявив Лисичанський міський голова Сергій Дунаєв під час наради з міністром енергетики і вугільної промисловості України Юрієм Бойком. За словами Дунаєва, значної економії коштів вдалося досягти за допомогою децентралізації опалювальної системи міста.

В окремих районах міста введені в експлуатацію модульні котельні, які дозволяють зберігати тепло, яке раніше йшло у повітря  дорогою до споживача. Нерентабельні котельні закрили, а пільговикам встановили автономне опалювання. Крім того, в об'єктах соціально-культурного значення замінили понад 3 тис. вікон на енергозбережні. Усе це дозволило зберегти в міському бюджеті десятки млн. грн.

Відео дня

Виступ мера Дунаєва підтримав голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк, який закликав керівників міст і районів регіону скористатися досвідом Лисичанська. Він рекомендував використовувати можливості ЗАТ "Лисичанський склозавод "Пролетар" з випуску енергозбережного скла.

"Скляна продукція підприємства дозволяє зберігати тепло в приміщенні і економить витрату енергоносіїв. Витрачені вами кошти скоро окупляться. Таким чином, усі залишаться задоволені, а підприємство-виробник зробить серйозні відрахування до бюджету міста. Тільки так, допомагаючи один одному, поступово ми зможемо зміцнити економіку усієї Луганщини", - сказав губернатор.

Він також схвалив політику Лисичанського міського голови Сергія Дунаєва,  спрямовану на розвиток партнерських стосунків між органами місцевого самоврядування і бізнес-структурами.