Міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій БОЙКО 19 жовтня підписав наказ про створення державної комісії для ліквідації аварії на приватній шахті "Рудник" (Антрацитівський район, Луганська область), де понад 40 днів не можуть знайти трьох гірників.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Профспілки працівників вугільної промисловості України.

Згідно з повідомленням, очолив комісію директор Департаменту вугільної промисловості Міненерговугілля Олександр ВІВЧАРЕНКО. Також до комісії увійшли заступники начальників департаментів і управлінь галузевого міністерства, представники Луганської облдержадміністрації, Антрацитівської райадміністрації, Держгірпромнагляду, Державної воєнізованої служби, рятувальники, директори вугільних НДІ і керівництво самої шахти "Рудник".

Відео дня

Відповідно до наказу, комісія повинна розробити і прийняти комплексне рішення щодо ліквідації аварії на шахті "Рудник" і до 31 жовтня 2011 року відзвітувати про результати роботи.

Контроль за виконанням наказу №635 покладено на першого заступника міністра Ігоря ПОПОВИЧА. За його словами, на шахту "Рудник" для відкачування води доставили нове устаткування. Він також сказав, що "Рудник" назвати шахтою складно, вона працює з певними порушеннями норм і правил, тому застосовувати там стандартні методи складно".

Як повідомляв УНІАН, вночі 5 вересня на приватній шахті "Рудник" на горизонті 340 м сталося раптове затоплення водою. На момент затоплення в транспортних просіках були три гірники.

6 вересня прокурор Луганської області Микола БЕСКИШКИЙ порушив кримінальну справу за фактом аварії за ч.1 ст.272 УК (порушення правил техніки безпеки під час проведення робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або іншому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримуватися у разі, якщо це порушення призвело до загрози загибелі людей або інших тяжких наслідків).

22 вересня створена робоча група з контролю рятувальних робіт на шахті "Рудник". Шахтарів досі шукають.