Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, з 1 січня 2012 року збільшила тариф ПАТ «Київенерго» на відпуск електричної енергії на 0,5%, або на 0,39 коп. за 1 кВт/год, – до 82,86 коп. за 1 кВт/год (без ПДВ).

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні у п`ятницю, 23 грудня.

Крім того, комісія знизила тариф компанії на виробництво теплової енергії для населення на 5,8% - до 165,5 грн. за 1 Гкал (без ПДВ), для промислових споживачів – на 1,9% – до 505,19 грн. за 1 Гкал (без ПДВ), порівняно з тарифом, встановленим для компанії з жовтня п.р.

Відео дня

Тариф на виробництво теплової енергії береться до уваги Національною комісією, яка здійснює державне регулювання ринку комунальних послуг, при затвердженні кінцевого тарифу ліцензіатів на поставку теплової енергії споживачам, у тому числі і населенню.

Довідка УНІАН. ПАТ «Київенерго» – акціонерна енергозабезпечуюча компанія, яка забезпечує повний цикл енергопостачання Києва, з єдиним процесом виробництва, передачі, розподілу і збуту електричної і теплової енергії кінцевим споживачам. Генерація електричної енергії АК «Київенерго» здійснюється на двох теплоелектроцентралях – ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 загальною встановленою електричною потужністю 1,2 ГВт. Транспортування електроенергії забезпечується мережею повітряних і кабельних ліній загальною протяжністю 11,5 тис. км. Виробництво теплової енергії «Київенерго» виконується на ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, а також на станціях теплопостачання і котельних.