Федеральне відомство з картелів Німеччини повідомило, що готове схвалити збільшення частки "Газпрому" у великій німецькій газовій компанії VNG.

Після схвалення антимонопольного відомства такими, що голосують, стануть усі акції російського газового монополіста, який ще у 2010 році збільшив свою частку в VNGс 5,3% до 10,5%.

Як передає Deutsche Welle, проект рішення відомства був оприлюднений у п`ятницю, 13 січня, у Бонні за підсумками дослідження щодо того, чи буде забезпечена конкуренція на ринку імпорту газу до Німеччини.

Відео дня

До 25 січня свою позицію може висловити інший акціонер VNG, давній партнер "Газпрому" - Wintershall. На думку відомства, хоча через тісні зв`язки між цими підприємствами їхній вплив на ринку збільшиться, посилення позицій "Газпрому" не призведе до негативних наслідків. Wintershall, який є дочірньою компанією концерну BASF, також володіє блокуючою меншістю акцій VNG - 15,8%.

Остаточне рішення Федерального відомства з картелів буде оголошено, ймовірно, 31 січня. Воно має стратегічне значення для російського концерну, який не має наміру обмежуватися роллю постачальника газу, і прагне дістати доступ до кінцевих споживачів.