Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), зберегла відпускні тарифи на електроенергію, яка виробляється з альтернативних джерел, на лютий на рівні січня.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення регулятор прийняв на засіданні у четвер, 26 січня.

Зокрема, тариф на електроенергію, яка виробляється на вітроустановках, збережено на рівні 122,77 коп. за кВт/год, електростанціями на біопаливі – 134,46 коп. за кВт/год., на малих гідроелектростанціях (потужністю до 10 МВт) – 84,18 коп. за кВт/год, на сонячну енергію, яка виробляється установками, розташованими на землі, – 505,09 коп. за кВт/год.

Відео дня

Таким чином «зелені тарифи» вже третій місяць поспіль перебуватимуть на базовому мінімальному рівні, обумовленому законодавчими нормами. Це викликано, насамперед, ослабленням євро до гривні. Нагадаємо, рівень зелених тарифів розраховується виходячи з курсу європейської валюти до гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну визнали привабливою для «зелених» інвестицій

Довідка УНІАН. «Зелені» тарифи визначаються за формулою, в якій для кожного суб`єкта визначено коефіцієнт, розміри якого залежать від типу альтернативного джерела електроенергії і характеристик енергогенеруючого устаткування.

Тарифи коригуються комісією залежно від курсу гривні до євро на дату затвердження роздрібних тарифів на електроенергію для енергозабезпечуючих компаній на наступний місяць.