Європейський банк реконструкції та розвитку надасть кредит КП «Житомиртеплокомуненерго» на суму 10 млн. євро.

Як передає кореспондент УНІАН, кредитну угоду було підписано сьогодні під час прес-конференції.

При цьому угода має бути узгоджена в Міністерстві фінансів України.

Відео дня

Кредитні кошти будуть використані для впровадження когонераційної установки (для одночасного виробництва тепла і електроенергії) індивідуальних теплових підстанцій з теплодатчиками, для реконструкції та модернізації бойлерних, а також для заміни спрацьованих труб системи. Термін кредитування - 10 років.

За інформацією ЄБРР, вищезгаданий проект є першим проектом, що одержав фінансування від Східноєвропейського Партнерства у сфері енергоефективності та екології (Е5Р), співпрацю з яким український парламент ратифікував у липні 2011 року. Кредит ЄБРР буде доповнено грантом Фонда Е5Р у розмірі 5 млн. євро, що допоможе профінансувати установлення біопаливного бойлера, який використовуватиме відходи місцевої деревообробної промисловості, а також додаткових індивідуальних теплових підстанцій.

Довідка УНІАН. Східноєвропейське Партнерство у сфері енергоефективності та екології (Е5Р) - це донорський фонд у розмірі 90 млн. євро, яким управляє ЄБРР, метою якого є залучення інвестицій в проекти зі збільшення енергоефективності на території України та інших країн Східної Європи.