НАК "Нафтогаз України" прогнозує завершення оцінки газотранспортної системи (ГТС) України до кінця червня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Вадим Чупрун сьогодні журналістам у Києві.

«Я думаю, до кінця червня оцінку буде зроблено», - сказав він.

Відео дня

При цьому він додав, що оцінка проводиться, щоб уникнути будь-яких спекуляцій у даному питанні й у газових переговорах із Росією.

Крім того, за його словами, оцінка ГТС буде необхідна у разі ухвалення рішення про створення тристороннього газотранспортного консорціуму з Росією та ЄС.

Також В.Чупрун зазначив, що до кінця першого півріччя ЄС повинен визначитися з рішенням про фінансування модернізації ГТС України.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 26 березня, в приміщенні Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» відбулося розкриття остаточних пропозицій конкурсних торгів на закупівлю послуг з оцінки вартості активів системи магістрального трубопровідного транспорту газу України, зокрема підземних сховищ газу та об'єктів інфраструктури.

Згідно з обраною процедурою двоступінчатих торгів, до участі в другому етапі були допущені три компанії: ТОВ «Бейкер Тіллі Україна ЕК» (м. Київ, Україна, ціна пропозиції 4 100 тис. грн.), компанія «Дафф енд Фелпс» (Нью-Йорк, США, ціна пропозиції 4 400 тис. грн.) і ТОВ «Ернст енд Янг» (м. Київ, Україна, ціна пропозиції 5 920 тис. грн.).

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають понад 97% газу й нафти в країні.

НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти й газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖГазотранспортні сценарії: реверс і американський газ...