Територіальні органи Міністерства екології та природних ресурсів не погоджуватимуть проекти будівництва ГЕС на карпатських річках без попереднього громадського обговорення.

Як повідомляє прес-служба відомства, такої домовленості було досягнуто між керівником громадської організації «Національний екологічний центр» Ярославом Мовчаном і міністром екології та природних ресурсів України Миколою Злочевським.

М.Злочевський доручив керівникам територіальних управлінь у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській і Чернівецькій областях 2 квітня, після засідання колегії Мінприроди у Києві, провести зустріч з екологічними громадськими організаціями для інформування про узгодження документів будівництва малих ГЕС на карпатських річках.

Відео дня

У зустрічі також візьмуть участь керівники Державної екологічної інспекції у відповідних областях.

Нагадаємо, в листопаді 2011 року Закарпатська облрада прийняла ухвалу «Про затвердження схеми розміщення малих ГЕС на території Закарпатської області». За інформацією «Національного екологічного центру», такі рішення також ініційовано у Львівській, Івано-Франківській і Чернівецькій областях.

«Ми зацікавлені, щоб природу Карпат було збережено. Екологічні громадські організації - наші партнери в цій справі», - відзначив Н.Злочевський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ"Енергоінвест" увів в експлуатацію другу чергу Слободо-Бушанської СЕС