НАК «Нафтогаз України» має намір залучити кредитну лінію у російського ВАТ «Газпромбанк», 41,7% якого належить російському газовому монополісту ВАТ «Газпром», із лімітом 2 млрд дол. для розрахунків за газ, який купується у «Газпрому».

Про це сказано в повідомленні компанії про проведення тендеру з процедурою закупівлі в одного учасника, опублікованому в «Віснику державних закупівель».

Згідно з повідомленням, кредит залучається строком на сім років (2012-2019 рр.), очікувана вартість обслуговування кредиту становитиме 1,539 млрд дол. (зокрема в 2012 році – 182,1 млн. дол.).

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, «Нафтогаз України» неодноразово заявляв про намір скоротити імпорт російського газу в 2012 році до 27 млрд куб. м проти 40 млрд у 2011 році.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають понад 97% газу й нафти в країні.

НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти й газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.