Кабінет міністрів України схвалив проект закону про «плаваючу» ставку акцизу на бензин.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам заступник міністра енергетики і вугільної промисловості Володимир Макуха.

«Це наше принципове рішення, і ми його прийняли», - сказав В.Макуха.

Відео дня

При цьому він зазначив, що цей законопроект ще доопрацьовується і найближчим часом буде переданий на розгляд до Верховної Ради.

Як повідомляв УНІАН, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що Кабмін розробляє законопроект про «плаваючу» ставку акцизу на нафтопродукти, а також обговорює питання про безподаткове ввезення 1 млн. тонн нафти для переробки на вітчизняних НПЗ. За словами прем'єра, ці заходи необхідні для підвищення рентабельності переробки нафти на вітчизняних НПЗ в умовах підвищення світових цін на нафту.

Довідка УНІАН. За останній рік акцизний збір на бензин було підвищено на 50%, або на 66 євро/тонну, що еквівалентно 65 коп./літр, і що відповідно стало могутнім стимулом зростання цін на бензин в 2011 р. На сьогодні частка податків у ціні бензинів у середньому становить 35%, дизпального - 22%.

Експерти прогнозують збільшення роздрібних цін на високооктановий бензин А-95 у березні до 11 грн./літр, а на дизельне пальне – до 10 грн./літр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПодорожчання бензину неминуче?