НАК «Нафтогаз України» уклав договір з ДАТ «Чорноморнафтогаз» (АР Крим, Сімферополь) на відкриття кредитної лінії в розмірі  3,396 млрд грн.

Про це сказано в повідомленні ДАТ «Чорноморнафтогаз», опублікованому в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно з повідомленням, договір укладено 18 квітня 2012 року, а 19 квітня «Чорноморнафтогаз» отримав перший транш в рамках зазначеної кредитної лінії - 100 млн грн.

Відео дня

Кредит надається на безвідсотковій основі «з метою фінансування заходів з реалізації пріоритетних інвестиційних проектів, проведення бурових робіт, облаштування діючих родовищ, заходів з технічного розвитку, ремонту та модернізації виробничих об'єктів, а також для погашення кредиторської заборгованості».

Нагадаємо, в червні 2011 р. «Нафтогаз» і «Чорноморнафтогаз» вже підписували договір про надання кредиту на 1,278 млрд грн.

Довідка УНІАН. ДАТ «Чорноморнафтогаз» входить до складу НАК «Нафтогаз України» і спеціалізується на розвідці і видобутку нафти і газу в акваторії Чорного та Азовського морів.

У даний час на балансі ДАТ «Чорноморнафтогаз» знаходиться 17 родовищ, з яких 11 газових, 4 газоконденсатних і 2 нафтових. Сумарні запаси всіх родовищ сьогодні становлять: по природному газу - 58,56 млрд куб. м, по газовому конденсату - 1231 тис. тонн, по нафті - 2530 тис. тонн.

100% акцій «Чорноморнафтогазу» знаходяться в управлінні НАК «Нафтогаз України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Видобуток газу в Україні у І кварталі збільшився на 0,6%, нафти – скоротився на 2,5%